VA-keur

Een nieuw keurmerk:

De twee gerenommeerde merken van veiligheidskeuringen op arbeidsmiddelen en machines, VEBIT keur en COM-keur, zijn sinds januari 2016 samen verder gegaan onder de nieuwe naam: VA-keur.

VA-keur is de periodieke veiligheidskeuring voor arbeidsmiddelen. Deze veiligheidskeuring wordt uitgevoerd door erkende VA-keur bedrijven, die zijn aangesloten bij brancheorganisatie Fedecom.

 

 

Een stap richting meer veiligheid

Met deze stap benadrukken VEBIT en Fedecom het belang van borging van de veiligheid van arbeidsmiddelen en machines in land- en tuinbouw, groentebeheer, infrastructuur en interne bedrijfslogistiek.

Gebruikers zijn zich in toenemende mate bewust van de veiligheidsrisico's en nemen maatregelen om deze te voorkomen. De borging van de veiligheid door regelmatige keuring van machines en werktuigen is een belangrijk instrument.
Door de fusie en integratie van de keurmerken willen VEBIT en Fedecom de bewustwording een impuls geven en vooral veiligheidsmaatregelen stimuleren.

Door de sterke elementen van VEBIT keur en COM-keur in het nieuwe VA-keur te combineren ontstaat een kwalitatief hoogstaande en betrouwbare veiligheidskeuring. De nieuwe naam en het logo zullen in de markt de identiteit geven aan kwaliteit, betrouwbaarheid, continuïteit en veiligheid van de arbeidsmiddelen en machines.

Voor meer informatie wordt u doorverwezen naar de website van VA-keur: www.VA-keur.nl

 

 

 

 

Nissan verbetert heftruck uit de TX 48V serie

Nissan Forklift lanceert de nieuwe, verbeterde versie van de TX Serie. De 48 Volt elektrische trucks zijn door de fabrikant ontworpen rondom de thema’s betrouwbaarheid, ergonomie, productiviteit en veiligheid. De TX Serie is beschikbaar als een compacte 3 en 4 wiel versie; respectievelijk de TX3 en TX4. De eerste trucks zullen in september 2012 worden uitgeleverd. De nieuwe TX serie heeft nu het nieuwe familiegezicht van Nissan Forklift’s elektrische gamma gekregen. Verder zijn de prestaties en efficiëntie verbeterd, terwijl het verbruik lager is geworden. Dit verhoogt de productiviteit van de truck.tx3-4-00901
Controller
De verbeterde TX serie wordt aangedreven door twee AC 7.1 KW motoren, die bestuurd worden door IP65 beschermde moderne AC controllers. Wat resulteert in een sterk verbeterde acceleratie en rijeigenschappen van de truck. De Nissan Forklift AC TECH controller houdt de status van de truck constant in de gaten zoals o.a. de snelheid, stroomverbruik en de batterijstatus. Deze informatie is vervolgens goed te zien voor de bestuurder op het LCD scherm in het dashboard. Beveiligd met een 4-cijferig codeslot kan de truck worden afgesteld naar de wensen van de chauffeur of eisen van de werkomgeving. De ‘real time’ energieverbruikindicator helpt de chauffeur zuiniger te rijden en hierdoor energie te besparen en langer op één batterij lading te rijden. De gevoeligheid van het gaspedaal is aangepast en hierdoor ‘plakt’ de truck als het ware aan de chauffeur zijn voet.
Opties en veiligheid
De optionele gewichtsindicator toont op de display het gewicht van de lading op de vorken. De automatische verticaalstelling van de mast maakt het de chauffeur makkelijker om met 100% horizontale vorken te manoeuvreren en hiermee wordt schade aan het product voorkomen. De nieuwe TX 48 Volt – AC TECH serie is ontworpen vanuit het ‘Nissan Risk Reduction System’ principe. De optionele 3V Optiview mast zorgt voor een goed zicht, ook in combinatie met Nissan Forklift’s Clear View cabine is de werkomgeving altijd goed in het zicht. Zowel de TX3 (3 wiel) als TX4 (4 wiel) hebben als optie een zijdelings batterij wisselsysteem, waarmee de batterij zich snel en efficiënt laat wisselen.
Egonomie
De TX serie biedt veel ruimte voor de chauffeur en een breed scala aan ergonomische functies. Deze werkomgeving zorgt volgens Nissan voor een meer productievere chauffeur. De stuurwielsynchronisatie optie bij zowel de TX3 en TX4 zorgt ervoor dat de positie van de stuurknop onveranderd blijft bij het rechtuit rijden.
Diagnose en onderhoud
Met het zelfdiagnose systeem is het vaststellen van problemen een peulenschil. In combinatie met de service toegankelijkheid leidt dit tot minimale stilstand van de truck. Voor het uitlezen of afstellen van de on board computer is geen externe software noodzakelijk en is vrij toegankelijk. Wel is deze i.v.m. de veiligheid beveiligd met een pincode. Tijdens de ontwerpfase legt Nissan Forklift de nadruk op minimale onderhoudskosten en lange levensduur. Door de AC TECH technologie, duurzame slijtagedelen en de onderhoudsarme natte remmen heeft de TX en service interval van 1.200 uur.

Meclean en Yale in ons leveringsprogramma

Ook de merken Meclean voor vloerreinigingsmachines en Yale vorkheftrucks / magazijntrucks zitten in ons leveringsprogramma
1logo meclean          yale logo