VA-keur veiligheidskeuring

      

U staat er misschien niet bij stil, maar het laten keuren van uw werkmaterieel is net zo belangrijk en onmisbaar als het onderhoud. Als goed werkgever wilt u natuurlijk een veilige werkomgeving voor de medewerkers creëren. Machines en voertuigen die door gebruik aan slijtage onderhevig zijn, kunnen een gevaar vormen voor die veiligheid. Laat uw arbeidsmiddelen, machines, werktuigen en gereedschappen daarom keuren door een deskundige VA-keur keurmeester. Ons bedrijf is een erkend bedrijf. Wij zijn aangesloten bij brancheorganisatie Fedecom en onafhankelijk gecertificeerd volgen de VA-keur richtlijn.

Als klant kunt u bij ons terecht om alle machines, werktuigen en gereedschap in uw bedrijf periodiek te laten keuren. Praktisch, makkelijk en kostenbesparend!       

 

Waarom keuren?                                                     

 
Investering in veiligheid van de medewerkers;
 
Machines, werktuigen en gereedschap slijten bij gebruik. Het laten keuren op veiligheid van deze arbeidsmiddelen is dus belangrijk. Daarom stelt de overheid het ook verplicht.
Niet alleen voor de veiligheid voor de gebruiker van het arbeidsmiddel, maar een veiligheidskeuring draagt ook bij aan een verlenging van de levensduur van het arbeidsmiddel.
Zie een keuring dus als een investering, en mocht er iets mis te gaan met het voertuig na de keuring, dan kunt u voor de verzekering en arbeidsinspectie aantonen dat de machine jaarlijks op veiligheid is gecontroleerd. 
  

Arbowet stelt keuring verplicht;

Het keuren van arbeidsmiddelen (machines, werktuigen en gereedschap) is verplicht. In de Arbowet is sinds 1998 de "Richtlijn Arbeidsmiddelen"opgenomen. Deze regelgeving stelt dat preventieve keuring een betere veiligheid bij machines en apparaten garandeert. Zodra uw arbeidsmiddel een VA-keur keuring heeft doorlopen, voldoet u aan de wet. Bij goedkeuring kunt u een jaar lang verantwoord verder. Op afkeuring moet natuurlijk eerst een reparatie volgen.

Niet keuren is beboetbaar;

Er geldt een normbedrag van € 900,00 boete per machine, werktuig, gereedschap of apparaat. Verzekeringsmaatschappijen kunnen het ontbreken van een keuring aangrijpen om aansprakelijkheid af te wijzen. Niet keuren betekent onnodige en onverantwoorde risico's voor u, uw medewerkers en bijvoorbeeld uw medeweggebruikers.

Staat de veiligheid van u en uw medewerkers ook hoog op de lijst? Voldoe dan aan alle Arbowetgeving en laat uw arbeidsmiddelen tijdig keuren door een erkend VA-keurbedrijf.

Waarom kiezen voor VA-keur?

VA-keur biedt u een onafhankelijk keurmerk volgens de hoogste kwaliteitsnormen voor vrijwel al uw machines, werktuigen en gereedschappen.

De kwaliteit van VA-keur wordt gegarandeerd door:

  • de ruim 250 erkende en onafhankelijke gecertificeerde VA-keur bedrijven
  • de jaarlijkse certificeringscontrole van de keurbedrijven door een onafhankelijke certificerende instelling
  • de deskundige en gediplomeerde keurmeesters die de keuringen uitvoeren
  • dat naast het volgen van opfristrainingen, de VA-keurmeester middels een steekproef regelmatig gecontroleerd wordt op de kwaliteit van de uitgevoerde keuring
  • het beheren en naar de laatste norm geldend up to date houden van de checklists door de Technische Commissie van VA-keur
  • de digitale portal waarmee alle VA-keur bedrijven werken
  • de ISO 27001 certificering van de VA-keur organisatie zelf

Voor al uw arbeidsmiddelen kunt u nu terecht bij één keuringsinstantie. VA-keur is een betrouwbaar keurmerk en ISO 27001 gecertificeerd. U weet dus zeker dat de infomatie over uw gekeurde arbeidsmiddelen vertrouwelijk wordt behandeld en opgeslagen.

Vorkheftruckbedrijf VANO B.V. is een erkend VA-keurbedrijf en VCA gecertificeerd.